A tavaszi tekercs
egy hagyományos kínai étel, amelyet általában az új év ünnepségein vagy más
különleges alkalmakkor fogyasztanak. Ez egy könnyű és friss fogás, amelynek
alapja egy rizslap, melybe friss zöldségeket, gyümölcsöket és húsokat
tekerünk. A tavaszi tekercs elkészítése egyszerű, de néhány lépésre oda kell
figyelni. Először is elő kell készíteni a tölteléket: fel kell vágni a
zöldségeket és a húst vékony csíkokra, majd meg kell sütni vagy pácolni őket
ízesítőkkel. Fontos, hogy a töltelék ne legyen túl nedves, mert akkor könnyen
szakadhat a rizslap. Miután elkészült a töltelék, jöhet a tekercselés. Ehhez
először beáztatjuk a rizslapot meleg vízben pár másodpercig, majd kiterítjük
egy lapos felületre. Ráhelyezzük a tölteléket a közepére, majd az alsó részét
ráhajtjuk a töltelékre, majd a oldalait is behajtjuk. Végül szorosan
feltekerjük az egészet, úgy hogy szép és szoros legyen. A tavaszi tekercshez
gyakran tetszőleges szósz is készül, hogy még ízletesebb legyen az étel. Ez
lehet pl. egy szójaszósz alapú mártás vagy akár egy édes-chilis szósz is.
Összességében a tavaszi tekercs egy könnyű és egészséges étel, ami nagyszerű
választás lehet bármilyen alkalmakra. Könnyen elkészíthető otthon is, és bármilyen
ízesítővel variálható az ízlésünk szerint. Érdemes kipróbálni ezt az
egzotikus fogást!