Pisztráng Sütőben

  A pisztráng sütése
igazi kulináris élmény lehet, de sokan attól tartanak, hogy nem tudják
megfelelően elkészíteni. Azonban ne aggódj, a pisztráng sütése egyszerű és
gyors folyamat, ha betartod néhány alaplépést. Először is fontos kiválasztani
a friss és minőségi halat. A pisztrángot alaposan mossuk meg hideg víz alatt,
majd szárítsuk meg papírtörlővel. Ha szükséges, távolítsuk el a belsőségeket
is. Egy tálban keverjünk össze olívaolajat, fokhagymát, citromlevet, sót és
borsot ízlés szerint. Ezt a keveréket kend az egész pisztrángra, beleértve a
hasüregbe is. Melegítsük elő a sütőt 180 fokra. Helyezzük át a pisztránt egy
sütőedénybe, majd süssük körülbelül 15-20 percig, amíg aranybarna nem lesz a
hús és könnyen elválik a csontoktól. Tálalás előtt friss petrezselyemmel vagy
citromkarikákkal díszíthetjük. A pisztránt akár salátával vagy párolt
zöldségekkel is tálalhatjuk. Összességében tehát a pisztráng sütése nem
bonyolult folyamat, csak néhány alap lépést kell betartani ahhoz, hogy finom
és tápláló étel kerüljön az asztalra. Merj kísérletezni az ízesítésekkel és
élvezd az elkészítés folyamatát!