Petrezselyem Pesto

  A petrezselyem
pesto egy fantasztikus alternatíva a hagyományos bazsalikomos pestóhoz, amely
friss és különleges ízével feldobja bármely ételt. A petrezselyem gazdag ízű
és tele van vitaminnal, ásványi anyaggal, antioxidánssal, ezáltal nagyszerű
választás az egészségesebb étrend követőinek. Hogyan készítsünk petrezselyem
pestót? 1. Gyűjtsük össze az alapanyagokat: friss petrezselyem, fokhagyma,
dió vagy mandula, parmezán sajt, olívaolaj, só és bors. 2. Mossuk meg
alaposan a petrezselymet és vágjuk le a vastag szárakat. 3. Tegyük a
petrezselymet, a fokhagymát, a diót vagy mandulát és a reszelt parmezánt egy
turmixgépbe. 4. Adjunk hozzá sót és borsot ízlés szerint. 5. Indítsuk el a
turmixgépet és keverjük össze az összetevőket. 6. Lassan adagolva öntsük
hozzá az olívaolajat addig, amíg egy krémes állagú masszát nem kapunk. 7.
Ízlés szerint még hozzáadhatunk több sajtot vagy fűszert. A petrezselyem
pesto remekül passzol tésztákhoz, szendvicsekhez, salátákhoz vagy akár grill
ételekhez is. Próbáljuk ki ezt az egyszerű receptet és élvezzük az egészséges
és ízletes fogásokat!