A párolt brokkoli
egészséges és finom zöldség, amely számos jótékony hatással rendelkezik a
szervezetre. A párolás egy egyszerű és gyors módja annak, hogy elkészítsd ezt
az ételt, és megőrizd benne az összes fontos tápanyagot. Először is, válaszd
ki a friss brokkolit a piacról vagy a boltból. Fontos, hogy olyan zöldséget
válassz, amelynek élénk zöld színe van, és nincsenek barna foltok rajta.
Mielőtt nekiállnál a párolásnak, mossd meg alaposan a brokkolit, majd vágd le
a szárát és válassz le kisebb rózsákat belőle. Ha szeretnéd, akkor a szárat
is felhasználhatod – csak vágd fel vékony szeletekre. Egy lábasban forralj
fel vizet, majd helyezd bele a párolót. A pároló tetejére tedd rá a brokkoli
rózsákat anélkül, hogy érintenék a vizet. Fedd le a lábast egy fedővel, majd
hagyd párolódni 5-7 percig. Ne hagyd túl sokáig főni, mert így elveszíti az
értékes tápanyagait. Ha elkészült a párolt brokkoli, tálald egy kis sóval
vagy citromlével ízesítve. Így lesz igazán finom és friss az íze. Akár
köretként vagy salátákhoz is remekül passzol. Összességében tehát a párolt
brokkoli egészséges és finom választás lehet bármelyik étkezéshez. Próbáld ki
ezt az egyszerű receptet otthon is, és élvezd az egészségmegőrző jótékony
hatásait!