A párolt brokkoli
egy egészséges és ízletes étel, amely könnyen elkészíthető otthon is. A
brokkoli tele van fontos tápanyagokkal, például C-vitaminnal, rosttal és
folsavval, így rendszeres fogyasztása hozzájárulhat az egészséges életmód
fenntartásához. A párolt brokkoli elkészítése nagyon egyszerű. Először vágd
le a brokkolit rózsáira, majd mossuk meg alaposan. Egy lábasban forraljunk
fel vizet és sózzuk meg. Amikor a víz forr, tegyük bele a brokkoli rózsákat,
majd fedjük le és hagyjuk párolódni kb. 5-7 percig, amíg megpuhul, de még
ropogós marad. Ha szeretnénk fokozni az ízét, hozzáadhatunk egy kis vajat
vagy olívaolajat a párolás közben. Opcionálisan fűszerezhetjük sóval, borsal
vagy más kedvenc fűszerekkel is. A párolt brokkoli tökéletes köret lehet
húsokhoz vagy akár önmagában is fogyasztható. Gyorsan elkészül és nagyszerű
módja annak, hogy több zöldséget vigyünk be az étrendünkbe. Próbáljátok ki ti
is ezt az egyszerű receptet otthon és élvezzétek az egészséges és finom
párolt brokkolit!