A palacsinta egy
klasszikus reggeli vagy desszert fogás, amit szinte mindenki szeret. Azonban
ha egészségesebben szeretnénk elkészíteni, érdemes fontolgatni a teljes
kiőrlésű liszt használatát a hagyományos fehér liszt helyett. A teljes
kiőrlésű lisztben több tápanyag található meg, mint a fehér lisztben. Tele
van rostokkal, vitaminokkal és ásványi anyagokkal, amelyek segítenek
megelőzni a szívbetegségeket, valamint javítják az emésztést és stabilizálják
a vércukorszintet. Ha szeretnénk teljes kiőrlésű lisztből palacsintát
készíteni, akkor csak egyszerűen cseréljük le a hagyományos fehér lisztet a
teljes kiőrlésű lisztre. Az elkészítése ugyanolyan könnyű és gyors, csak egy
kis plusz tápanyagot adunk hozzá. Az íze kissé markánsabb lehet, mint a
hagyományos palacsintaé, de garantáltan egészségesebb lesz tőle az
étkezésünk. Próbáljuk ki ezt az egyszerű trükköt legközelebb, amikor
palacsintát készítünk otthon!