Olasz Almatorta

  Az olasz almatorta
egy fantasztikus desszert, amely egyszerűen elkészíthető, mégis rendkívül
ízletes és laktató. Ha szereted az almás süteményeket, akkor ez a recept
tökéletes választás lehet számodra. A recept lépéseit könnyen követheted, és
nem igényel semmilyen különleges hozzávalót vagy felszerelést. Első lépésként
vágjunk apró kockákra 4-5 almát, majd pirítsuk meg vajon egy serpenyőben pár
percig. Adjunk hozzá egy kevés fahéjat és cukrot az almához, majd hagyjuk
állni. Közben keverjünk össze egy tálban 2 csésze lisztet, egy csésze cukrot
és egy teáskanál sütőport. Ezután adjunk hozzá 2 tojást és ¾ csésze
olvasztott vajat a száraz keverékhez, majd dolgozzuk össze az egészet. A
tészta elkészítése után béleljünk ki egy tortaformát sütőpapírral, majd
terítsük el benne a tésztát. A tészta tetejére rendezzük el szépen az
előzőleg pirított almát, majd helyezzük be a sütőbe és süssük 180 fokon
körülbelül 45-50 percig, vagy amíg aranybarna nem lesz a teteje. Miután
elkészült, hagyjuk kihűlni a tortát, majd szórjuk meg porcukorral vagy
vaníliaöntettel. Az olasz almatorta így egy isteni finom desszert lesz, amely
tökéletes választás lehet bármilyen alkalomra. Remélhetőleg kedvet kaptál
ehhez az egyszerűnek tűnő, mégis mennyei desszerthez. Próbáld ki Te is
otthon! Jó étvágyat!