Marinara Szósz

  A marinara szósz
az olasz konyha egyik legismertebb és leggyakrabban használt alap szósza.
Egyszerű, de ízletes összetevőkből készül, mint például paradicsom,
fokhagyma, olívaolaj és fűszerek. Először is, a marinara szósz elkészítéséhez
paradicsomra van szükségünk. A legjobb, ha friss paradicsomot használunk, de
ha nincs kéznél, akkor konzerv paradicsom is megfelelő lehet. A paradicsomot
először meg kell hámozni és apróra vágni. Ezután felhevítjük az olívaolajat
egy serpenyőben és hozzáadjuk a felaprított fokhagymát. Pirítsuk meg néhány
percig, majd adjuk hozzá a paradicsomot. Fűszerezzük sóval, borssal,
bazsalikommal és oregánóval ízlés szerint. Főzzük lassú tűzön körülbelül
20-30 percig, amíg a szósz besűrűsödik és az ízek összeérnek. Ha túl sűrűnek
találjuk, adhatunk hozzá egy kevés vizet vagy paradicsomléf. Végül tálaljuk
friss bazsalikomlevelekkel és esetleg reszelt parmezánnal. A marinara szósz
tökéletes választás lehet tésztaételekhez, pizzákhoz vagy akár grillezett
húsok mellé is. Összességében a marinara szósz egyszerűen elkészíthető és
nagyon ízletes választás lehet otthoni konyhánkban is. Próbáljuk ki ezt az
egyszerű receptet és garantáltan nem fogunk csalódni!