A mák fogyasztása
terhesség alatt sokakban felmerülő kérdés lehet, hiszen vannak, akik úgy
gondolják, hogy bizonyos élelmiszerek kerülendők ebben az időszakban. Azonban
fontos tudni, hogy a mák fogyasztása nemcsak engedélyezett, de még egészséges
is lehet a kismama és a magzat számára. 1. A mák gazdag tápanyagokban,
például fehérjében, rostban, B-vitaminokban és ásványi anyagokban. Ezek az
összetevők segíthetnek a kismamának és a babának is egészségesen fejlődni. 2.
Fontos azonban mértékletességre törekedni, mivel a mák nagy mennyiségben
fogyasztva hatással lehet az emésztésre és esetleg allergiás reakciókat is
kiválthat. 3. A módszer, ahogyan a mákot fogyasztjuk szintén fontos lehet.
Például szezámmag formájában könnyen beépülhet az étrendbe vagy
péksüteményekbe is hozzáadható. Végül tehát elmondható, hogy a mák
fogyasztása mérsékelt mennyiségben és megfelelő formában terhesség alatt is
javasolt lehet. Azonban mindig fontos konzultálni egy szakemberrel vagy
dietetikussal, ha bármilyen kétségünk van az adott élelmiszerrel
kapcsolatban.