Majonéz Recept

  A majonéz egy
olyan szósz, amelyet sokan szeretnek és gyakran használnak különböző ételek
ízesítésére. Készíthetjük otthon is egyszerűen, néhány alapanyag
segítségével. Az alap majonéz receptje a következő: Hozzávalók: – 2
tojássárgája – 1 teáskanál mustár – 1 evőkanál citromlé – só és bors ízlés
szerint – 2 dl olaj Elkészítés: 1. Egy tálban keverjük össze a tojássárgáját,
a mustárt és a citromlevet. 2. Folyamatosan kevergetve adjuk hozzá az olajat
apránként, hogy elkezdjen összeállni a szósz. 3. Amikor már krémes állaga
van, ízesítsük sóval és borssal. Ez az alap recept bármilyen variációban
elkészíthető. Például hozzáadhatunk fokhagymát vagy zöldfűszereket az extra
ízért. Fontos azonban, hogy fokozottan figyeljünk a higiéniai szabályokra,
hiszen a nyers tojás baktériumokat is tartalmazhat. Ha nincs kedvünk vagy
ideje saját magunknak készíteni a majonézt, akkor természetesen bolti
változatot is vásárolhatunk. Fontos azonban ellenőrizni az összetevőket és az
esetlegesen hozzáadott tartósítószereket. A majonéz sokoldalúan
felhasználható: salátákhoz, szendvicsekhez, hamburgerekhez vagy akár önálló
fogások mellé is kiváló ízesítő lehet. Így érdemes kipróbálni otthon
elkészíteni és eltérő módon variálni a receptet, hogy mindig új ízekkel
lephessük meg magunkat és vendégeinket.Így garantáltan mindenki imádni fogja!