A madártej torta
egy könnyű, légi és édes desszert, amely tökéletes választás lehet bármilyen
ünnepi alkalomra. Az elkészítése egyszerű, de nagyon hatásos és finom
végeredményt kapunk. A torta összetevői: – 6 tojás – 300 g porcukor – 1
csomag vaníliás cukor – 1 csipet só – 100 g liszt – 1 csomag sütőpor A torta
tésztájának elkészítése: 1. Először válasszuk ketté a tojásokat: a fehérjét
tegyük egy nagy tálba, a sárgáját pedig egy másikba. 2. A tojásfehérjéhez adjuk
hozzá a csipet sót, majd verjük kemény habbá. 3. A tojássárgákat keverjük
össze a porcukorral és a vaníliás cukorral, majd adjuk hozzá a lisztet és a
sütőport is. 4. A tojásfehérjét óvatosan forgassuk bele a sárgájás masszába,
hogy ne törjenek össze a légbuborékok. A torta összerakása: 1. Egy kivajazott
és lisztezett tortaformába öntsük bele a masszát, majd tegyük előmelegített
sütőbe kb. 180 fokra. 2. Süsünk addig, amíg aranybarna nem lesz a teteje (kb.
20-25 perc). 3. Amikor kész, hagyjuk kihűlni. A madártejes krém elkészítése:
– 5 dl tej – 50 g búzadara – 100 g porcukor – 1 csomag vaníliás pudingpor –
250 ml tejszín 1. Főzzük fel a tejet, majd keverjük bele a búzadarát és
főzzük addig, amíg besűrűsödik. 2. Adjuk hozzá a vaníliás pudingport és keverjük
simára. 3. Hagyjuk kihűlni. 4. A tejszínt verjük kemény habbá, majd forgassuk
bele a kihűlt pudingos masszába. Az összeállítás: 1. Vágjuk félbe a
tortalapot vízszintesen. 2. Kenjük meg az alsó részt madártejes krémmel, majd
fedjük be a másik felével. 3. A torta tetejét is kenjük meg krémmel, majd
díszíthetünk vele kedvünkre. A madártejtorta elkészült! Finom, könnyed és
mennyei desszert mindenki kedvence lehet az ünnepi asztalon! Jó étvágyat!