A lazac sütése egy
egyszerű és ízletes módja annak, hogy elkészítsük ezt a népszerű halfélét.
Sokan azonban tartanak attól, hogy sütőben nehezebb lehet elkészíteni a
lazacot, mint például serpenyőn vagy grillezve. Az igazság azonban az, hogy a
sütőben sült lazac nagyon könnyen elkészíthető, és garantáltan finom lesz.
Először is, fontos kiválasztani a megfelelő lazacszeletet. Frissen vásárolt
lazacot érdemes választani, lehetőleg bőr nélkül. A lazacszeletet mossuk meg
alaposan, majd szárítsuk meg papírtörlővel. Ezután készítsünk elő egy tepsit
vagy sütőformát, amelyet béleljünk ki sütőpapírral. A lazacot helyezzük a
tepsire, majd fűszerezzük ízlés szerint. Sózzuk, borsozzuk, és esetleg sózott
vajjal vagy olívaolajjal is meglocsolhatjuk. A sütőt melegítsük elő 180
fokra, majd tegyük be a lazacot. Süsse 15-20 percig, attól függően, hogy
milyen vastag a halszelet. Ha szeretnénk rá egy kis pirított fokhagymás vajat
is tenni közben a tetejére, ízlés szerint. Miután elkészült a lazac, tálaljuk
friss zöldségekkel vagy salátával. A sütőben sült lazac könnyen elkészíthető
és ízletes étel lehet bármilyen alkalomra. Próbálja ki Ön is ezt az egyszerű
receptet!