Kelbimbó Főzési Idő

  A kelbimbó főzési
ideje fontos szempont, hogy a zöldség megfelelő állagú legyen és a benne lévő
tápanyagok megmaradjanak. A kelbimbó főzésének ideje általában 5-7 perc,
azonban fontos figyelembe venni néhány tényezőt. Először is fontos
megfelelően előkészíteni a kelbimbót: mossuk meg alaposan és távolítsuk el a
külső leveleket. Ezután vágjuk ketté vagy hagyjuk egészben, attól függően,
hogyan kívánjuk elkészíteni. Ha párolni szeretnénk a kelbimbót, akkor helyezzük
egy gőzölős edénybe és pároljuk 5-7 percig, amíg puha, de még roppanós lesz.
Ha főzés mellett döntünk, akkor forraljunk fel egy lábas vizet sóval, majd
tegyük bele a kelbimbót és főzzük 5-7 percig. Fontos, hogy ne főzzük túl a
kelbimbót, mert könnyen elveszti roppanós állagát és tápanyagait. Ha
túlfőzzük, akkor könnyen széteshet és íztelen lehet. Érdemes időről-időre
megkóstolni, hogy megnézzük, mikor ér el a kívánt állagot. Összességében
tehát a kelbimbó főzési ideje 5-7 perc között van, de mindig figyeljünk oda
rá, hogy ne főzzük túl. Így garantáltan finom és tápláló fogást készíthetünk
belőle.