Garnélás Rizottó

  A garnélás rizottó
egy isteni olasz étel, ami a rizottó nevű rizsfőétel egyik változata. A
rizottó alapvetően egy lassan főzött, krémes állagú rizses fogás, amit
általában parmezán sajttal és vajjal készítenek. A garnélás rizottóhoz
először is fel kell aprítani egy hagymát és fokhagymát, majd ezeket
olívaolajon meg kell pirítani egy nagy serpenyőben. Ezután hozzáadjuk a
rizst, és addig kevergetjük, míg átlátszóvá válik. Ezt követően lassan
hozzákeverjük a forró húslét, kis adagokban, és folyamatosan kevergetjük a
rizst. Amikor a rizs már majdnem megfőtt, akkor jön a garnélarák. Ezeket
előzőleg megtisztítjuk, és a rizzsel együtt addig főzzük, míg szép pirosra
nem sülnenek. Végül sóval, borssal ízesítjük az egészet, és ha szükségesnek
látjuk, még egy kevés vajat vagy parmezánt is hozzáadunk. Az elkészült
garnélás rizottót azonnal tálaljuk melegen, esetleg friss petrezselyemmel
megszórva. A garnélás rizottó igazi ínyenc fogás, amit érdemes kipróbálni
otthon is. Egyszerű elkészíteni és fantasztikus ízvilággal rendelkezik.
Ideális választás lehet egy romantikus vacsorához vagy akár egy családi
összejövetelhez is. Jó étvágyat!