A darált húsos
tekercs egy egyszerű, de ízletes étel, amelyet könnyedén elkészíthetünk
otthon is. A recept alapját a darált hús adja, amely lehet marha, sertés vagy
baromfi is. A húst ízlés szerint fűszerezhetjük, például sóval, borssal,
fokhagymával vagy friss zöldfűszerekkel. Az elkészítés során először a húst
jól összedolgozzuk a kívánt fűszerekkel, majd egy sütőpapírral kibélelt
tepsibe terítjük és formázunk belőle egy hosszúkás tekercset. Ezután a húst betekerjük
a sütőpapír segítségével, hogy szép formát kapjon. A tekercset előmelegített
sütőben kb. 45-60 perc alatt megsütjük, amíg szép aranybarnára pirul. Fontos,
hogy közben rendszeresen meglocsoljuk a saját levével, hogy ne száradjon ki.
A darált húsos tekercs nagyszerű választás lehet egy gyors és egyszerű
vacsorához vagy ebédhez. Számos variáció létezik rá: például sajttal vagy
zöldségekkel töltve is nagyon finom lehet. Próbáljátok ki ti is otthon ezt az
egyszerű és laktató fogást!