A zellerleves egy
könnyű és egészséges étel, amelyet gyakran fogyasztanak diétázók és
egészségtudatos emberek. A zeller rendkívül alacsony kalóriatartalmú zöldség,
és tele van rosttal, vitaminokkal és ásványi anyagokkal. A zellerleves
elkészítése nem igényel sok időt vagy hozzávalót. Először meg kell pucolni és
fel kell vágni a zellert, valamint más zöldségeket is hozzáadhatunk, mint
például sárgarépát, hagymát vagy burgonyát. Ezeket egy lábasban pirítsuk meg
olívaolajon, majd öntsük fel vízzel vagy alaplével. Fűszerezzük ízlés szerint
sóval, borssal, petrezselyemmel vagy más friss fűszernövényekkel. Főzzük
lassú tűzön addig, amíg a zöldségek megpuhulnak, majd turmixoljuk össze
simára. Ha szeretnénk krémesebb állagot elérni, akkor adjunk hozzá egy kis
tejszínt vagy joghurtot. Végül tálaljuk az elkészült levest friss
petrezselyemmel vagy snidlinggel megszórva. A zellerleves kitűnő választás
lehet egy könnyű ebéd vagy vacsora részeként, de akár előételként is
felszolgálhatjuk. Ízesíthetjük citromlével vagy chili paprikával is, ha
szeretnénk kissé pikánssá tenni az ízét. Összességében a zellerleves
egészséges, tápláló és könnyen elkészíthető étel lehet mindennapi
étrendünkbe. Próbálja ki Ön is ezt az egyszerű receptet, hogy változatossá
tegye az étkezését!