A török kenyér egy
finom és egyszerűen elkészíthető étel, amely tökéletes választás lehet
reggelire vagy vacsorára. A recept alapvetően csak néhány hozzávalóból áll,
és gyorsan elkészíthető. A török kenyérhez szükséged lesz lisztre, élesztőre,
sóra, cukorra és vízre. Először keverd össze a lisztet, a sót és a cukrot egy
tálban. Majd langyos vízben oldd fel az élesztőt, és öntsd hozzá a lisztes
keverékhez. Azután jön a dagasztás: gyúrd össze alaposan az alapanyagokat,
amíg egy sima tésztát nem kapsz. Ha szükséges, szórj még lisztet a tésztára,
hogy ne ragadjon. Hagyd pihenni kb. egy órát. Miután megkelt a tészta,
formázz belőle kisebb gombócokat, majd nyújtsd ki őket vékony lapokká. Egy
forró serpenyőben süsd meg mindkét oldalukat aranybarnára. A török kenyér
tökéletes vendégváró falat lehet akár fűszerezett joghurttal vagy hummusszal
is. Próbáld ki ezt az egyszerű receptet otthon, garantáltan nagy sikert
aratsz vele!