Töltött Gomba Sütőben

  A töltött gomba
egy egyszerű, de ízletes étel, amely könnyen elkészíthető otthon. A recept
sokféle változatban létezik, de a legnépszerűbb verzió általában
gombafejekből, sajtból, fűszerekből és egyéb ízesítőkből áll. Elkészítése
egyszerű: először mossuk meg alaposan a gombákat, majd távolítsuk el a
szárrészüket. A szárakat aprítsuk fel és pirítsuk meg egy kevés vajon vagy
olajon. Egy tálban keverjük össze a pirított szárakat sajttal és fűszerekkel
(pl. fokhagyma, petrezselyem, só, bors). Töltsük meg a gombafejeket ezzel a
masszával, majd helyezzük őket egy sütőedénybe. Végül süssük őket
előmelegített sütőben kb. 15-20 percig, amíg a sajt szép aranybarna nem lesz
a tetején. A töltött gombát melegen tálaljuk, lehetőség szerint friss
zöldfűszerekkel vagy esetleg egy kis citromlével tálalva. A töltött gomba
remek előétel lehet bármilyen ebéd vagy vacsora alkalmával, de akár önálló
fogásként is fogyasztható. Próbálja ki Ön is ezt az egyszerű és finom
receptet otthon!