A sertés vese
pörkölt egy igazán ízletes és tápláló étel, amelyet könnyedén elkészíthetünk
otthon is. Ebben a receptben megmutatom nektek, hogyan készíthetitek el ezt a
finom fogást lépésről lépésre. Hozzávalók: – 50 dkg sertés vese – 2 fej
vöröshagyma – 2 gerezd fokhagyma – 2 evőkanál olaj – 2 evőkanál pirospaprika
– só, bors ízlés szerint – 1 dl vörösbor – 1 csipet kömény Elkészítés: 1.
Először mossuk meg alaposan a sertés vesét, majd vágjuk kisebb darabokra. 2.
Egy lábasban hevítsük fel az olajat, majd pirítsuk meg benne az apróra vágott
hagymát és fokhagymát. 3. Adjuk hozzá a sertés vesét, és pirítsuk addig, amíg
szép pirosra nem sült. 4. Szórjuk meg pirospaprikával, sóval, borssal és
köménnyel ízlés szerint. 5. Öntsük fel a vörösborral, majd fedjük le a
lábast, és pároljuk puhára a húsokat. 6. Ha szükséges, közben adjunk hozzá
egy kevés vizet is. 7. Amikor már puha a hús, kóstoljuk meg és ízesítsük
szükség szerint. 8. Tálaljuk friss zöldségekkel vagy rizzsel. Remélem, hogy
kedvet kaptatok ehhez az ínycsiklandó recepthez, és hamarosan ti is
elkészítitek otthon ezt az egyszerűen elkészíthető sertés vese pörköltet! Jó
étvágyat kívánok!
