Paradicsom Leves Rizzsel

  A paradicsomleves
rizzsel egy klasszikus és könnyen elkészíthető étel, amely tökéletes
választás lehet egy hideg téli nap melegítő fogásaként. A leves elkészítése
nem igényel sok időt és hozzávalót, így akár gyorsan is elkészíthető. Először
is, vágjunk fel egy nagyobb fej vöröshagymát és pároljuk üvegesre kevés
olívaolajon egy lábasban. Ezután adjunk hozzá két gerezd zúzott fokhagymát és
pároljuk további pár percig. Ezután adjunk hozzá 1 liter paradicsomlével,
valamint 1 doboz hámozott paradicsomot kockázva. Fűszerezzük ízlés szerint
sóval, borssal, bazsalikommal és egy csipet cukorral. Hagyjuk az egészet
felforrni, majd fedjük le és főzzük alacsony lángon kb. 15-20 percig. Közben
mossunk meg 1/2 csésze rizst és adjuk a leveshez. Főzzük további 10-15
percig, vagy amíg a rizs megpuhul. Végül ízlés szerint pirítsunk néhány
szelet kenyeret vagy reszeljünk rá sajtot a tetejére a tálalás előtt. A
paradicsomleves rizzsel kitűnő előétel lehet bármilyen fő fogáshoz vagy akár
önállóan is fogyasztható. Összességében tehát a paradicsomleves rizzsel egy
könnyen elkészíthető, ízletes és tápláló fogás, amely garantáltan mindenki
kedvence lesz a családban. Próbálja ki Ön is otthon!