A kumkvat egy kis
narancssárga vagy sárga gyümölcs, amelynek héja ehető, míg a belseje
savanykás és édes ízű. A kumkvatot általában nyersen fogyasztjuk, de
használhatjuk sütéshez vagy főzéshez is. 1. A kumkvatot először meg kell
mosni alaposan, majd lehetőség szerint a héját is meg lehet enni, mivel
rengeteg rost található benne. 2. Ha nem szeretnénk a héját enni, akkor
egyszerűen csak vágjuk félbe a gyümölcsöt és kanalazzuk ki a belsejét. 3. A
kumkvatot felhasználhatjuk salátákhoz, desszertekhez vagy akár húsokhoz is
páclének. 4. Ha édesítésre van szükségünk, akkor cukorral vagy mézzel is
ízesíthetjük. 5. A kumkvat gazdag C-vitaminban és rostokban, így rendkívül
egészséges csemege. Összességében a kumkvat egy finom és egészséges gyümölcs,
amelyet érdemes beilleszteni az étrendünkbe a változatosság és az egészséges
táplálkozás érdekében.