Klasszikus Babsaláta

  A klasszikus
babsaláta egy egyszerű, de ízletes étel, amely könnyű és laktató egyszerre. A
saláta alapja a fehér vagy vajbab, amelyet friss zöldségekkel és egy friss
dresszinggel készítenek el. Az első lépés az, hogy megfőzzük a babot, majd
hagyjuk kihűlni. Ezután válogassunk össze friss zöldségeket, mint például
paradicsomot, uborkát, lilahagymát és petrezselymet. Vágjuk apróra ezeket a
zöldségeket és keverjük össze őket a kihűlt babbal egy tálban. A dresszing
elkészítéséhez keverjünk össze olívaolajat, citromlevet, sót, borsot és
fokhagymát egy kis tálban. Öntsük ezt a dresszinget a babos zöldségekre és
alaposan keverjük össze. Végül hagyjuk pihenni a salátát legalább egy órán
keresztül a hűtőben, hogy az ízek jól összeérjenek. A klasszikus babsaláta
tökéletes választás lehet egy könnyű ebéd vagy vacsora során, de akár
piknikezéshez is ideális. Próbáld ki ezt az egyszerű receptet otthon is!