Ha egy egyszerű,
de mégis ízletes fogást szeretnél készíteni, akkor a darált hússal töltött
gomba remek választás lehet. Ez a recept könnyen elkészíthető, és garantáltan
el fogja nyerni az egész család tetszését. Az első lépés az, hogy beszerezzük
a szükséges hozzávalókat. Ehhez szükségünk lesz friss gombákra, darált húsra
(lehet csirke-, sertés vagy marhahús is), vöröshagymára, fokhagymára,
petrezselyemre, sóra, borsra és sajtra. Először mossuk meg alaposan a
gombákat, majd távolítsuk el a csumát. Ezt követően kezdjünk neki a töltelék
elkészítésének. Egy serpenyőben pirítsuk meg az apróra vágott vöröshagymát és
fokhagymát kevés olajon, majd adjuk hozzá a darált húst. Sózzuk, borsozzuk
ízlés szerint, majd ha már átsült, vegyük le a tűzről. Ezután jöhet a gombák
töltése. A megtisztított gombákat töltsük meg a húsos keverékkel, majd
szórjuk meg reszelt sajttal. Tegyük előmelegített sütőbe, és süssük addig,
amíg a sajt ráolvad és aranybarna lesz. Amint elkészült, tálalhatjuk is az
ínycsiklandó darált hússal töltött gombát különféle köretekkel vagy akár
salátával. Ez a fogás remek választás lehet egy gyors vacsorához vagy akár
vendégvárónak is. Próbáld ki te is ezt az egyszerű, de mégis finom receptet!
